Egy
száraz tavasz vasárnapján Miskolc-Tapolcán sétáltunk és
kaptunk egy marék (tisztítva 126 g) cseh kucsmagombát. Örültünk
neki, s hazafelé ballagva felsejlett végzetük is. Szedtünk pár
szál salátaboglárka levelet és virágját, kis csokor ibolyát
és kevés vadsnidlinget.
Másnap egyedül maradván, elkészítettem reggelimet az alábbiak szerint:
Hozzávalók: 126 g cseh kucsmagomba süveg, 1 kis fej hagyma, fél zöldpaprika, csipet só és bors, kis cikk fokhagyma. 2 db tojás, csipet só, néhány és virág, pár szál ibolya, salátaboglárka levél, 6-8 szál vadsnidling.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát kevés olajon megdinszteltem.
Készüljetek! Hamarosan itt a tavasz.
Másnap egyedül maradván, elkészítettem reggelimet az alábbiak szerint:
Hozzávalók: 126 g cseh kucsmagomba süveg, 1 kis fej hagyma, fél zöldpaprika, csipet só és bors, kis cikk fokhagyma. 2 db tojás, csipet só, néhány és virág, pár szál ibolya, salátaboglárka levél, 6-8 szál vadsnidling.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát kevés olajon megdinszteltem.
Mikor
üveges lett, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és rögtön utána a
hosszában kettévágott gomba süvegeket. Megsóztam és csipet
borsot adtam hozzá, majd a gombát saját levében puhára pároltam,
majd zsírjára sütöttem. Serpenyőben a 2 tojást tükörtojásnak
megsütöttem, enyhén megsóztam.
A
gombát és a tükörtojást egy tányéron elrendeztem, megszórtam
apróra vágott snidlinggel, a salátaboglárka levelével
és virágjával, és ibolyával díszítettem.
Készüljetek! Hamarosan itt a tavasz.
Micsoda íz- és színorgia, Dénes! Csodás!
VálaszTörlés